معادن افغانستان: نگاهی به پتانسیل های معدنی و فرصت های سرمایه گذاری

معادن افغانستان: نگاهی به پتانسیل های معدنی و فرصت های سرمایه گذاری
آذر 10, 1403
349 بازدید

افغانستان با داشتن منابع معدنی بکر و دست نخورده می تواند تامین کننده بسیاری از مواد معدنی در منطقه و دنیا باشد. معادن گوهرسنگ فراوان (یاقوت و لاجورد)، سنگ های ساختمانی و نما و معادن فلزی (طلا و آهن) از جمله ظرفیت های این کشور می باشند.

افغانستان با جمعیتی حدود 40 میلیون نفر، در قلب آسیا قرار داشته و کشورهای آسیای مرکزی و آسیای جنوبی را به هم وصل می نماید. زبانهای رسمی این کشور زبان دری (فارسی) و پشتو می باشند. این کشور از غرب با ایران، از جنوب و شرق با پاکستان، از شمال با ترکمنستان، ازبکستان، از سمت شمالشرق تاجیکستان و  با جمهوری خلق چین هم مرز است.
افغانستان از کوههای مرتفع فراوانی برخوردار بوده و زمینهای هموار آن در نواحی شمالی و جنوبشرقی قرار دارند . قله نوشاخ با ارتفاع 24557 فوت یا 7485 متر بلندترین قله این کشور می باشد.  دریاچه های زیادی در افغانستان وجود دارند که دریاچه هلمند و دریای آمو  از بزرگترین این دریاچه ها به شمار می روند.

 

موقعیت کشور افغانستان در منطقه آسیا

 

دولت  افغانستان در سالهای اخیر تمرکز خود را بر روی توسعه معادن این کشور قرار داده و با ایجاد شفافیت در فرایندها و  اصلاحات قانون معادن و نیز ترسیم نقشه راه بخش معدن سعی کرده علاوه بر سرمایه گذاران داخلی سرمایه گذاران خارجی را نیز جذب نماید. این کشور با تخفیف ها و نیز مشوق هایی در حوزه معادن بخصوص واردات ماشین آلات و نیز در بخش فراوری مواد معدنی سعی کرده است بخش معدن خود را توسعه دهد. وزارت معدن و پترلیوم افغانستان متولی معادن این کشور است. افغانستان در صورت ایجاد  امنیت برای سرمایه گذاران خارجی، می تواند این کشور (با معادن بکر خود) را به تامین کننده بسیاری از مواد معدنی منطقه و دنیا تبدیل کند.

عمده مواد معدنی افغانستان عبارتند از:

-آهن

-مس و طلا

-مرمر

-مواد سیمانی (آهک، گچ و….)

-تالک

-سنگ تراورتن

-گوهرسنگ ها (یاقوت و لاجورد افغانستان در دنیا شهرت دارد)

-نفت و گاز (که عمدتا در مناطق شمالی افغانستان قرار دارند)

برای مطالعه دقیق تر وضعیت معادن افغانستان روی این لینک کلیک کنید.