نقشه برداری به کمک پهپاد (Drone Mapping)!

نقشه برداری به کمک پهپاد (Drone Mapping)!
آبان 11, 1402
184 بازدید

سرعت نقشه برداری با پهپاد در مقایسه با برداشتهای مرسوم زمینی بسیار سریع بوده، بطوریکه در کمتر از یک روز می توان 100 هکتار از سطح زمین را برداشت و نقشه را تولید نمود.در حال حاضر حاضر از پهپادها در تهیه نقشه­ های زمین شناسی، توپوگرافی، تهیه ارتو فتو منطقه، تخمین و تعیین حجم دپو مواد معدنی با دقت بالا و تولید انواع نقشه های مرتبط با حوزه مدیریت شهری، پایش محصولات کشاورزی، مدیریت سیلابها و …. استفاده می ­شود.

نقشه برداری به کمک پهپاد (Drone Mapping)

هنگامی که صحبت از نقشه برداری می­ شود، ذهن شنونده به سمت استفاده از دوربین (توتال وتئودولیت)، GPS و ژالون سیر می­ کند. اما کسانی که در این حوزه فعالیت دارند می­دانند که برداشت های زمینی و انجام پروژه های نقشه برداری زمینی با تجهیزات مرسوم آن از سختی­های خاص خود برخوردار است. بطور مثال انجام نقشه برداری در وسعت زیاد و یا توپوگرافی های شدید عملا کار بسیار زمانبر بوده و متعاقب آن هزینه­ های زیادی را نیز به کارفرما تحمیل خواهد کرد.

 

 

 

اما پیشرفت علوم هوا-فضا و افزایش دقت دوربین­های تصویربرداری، امکان استفاده از پهپاد (پرنده هدایت پذیر از راه دور) در نقشه برداری را ممکن کرده است. در حال حاضر با عنایت به دقت و سرعت بسیار بالای این تکنولوژی تقریبا تمام شرکت های فعال در حوزه علوم زمین و معادن علاقمند به انجام کارهای نقشه برداری خود با پهپاد ها هستند.

 

 

 

اما تعریف فتوگرامتری چیست؟

این تعریف عبارت است از علم، فن و هنر تعیین موقعیت، اندازه و شکل شی بوسیله آنالیز تصاویر دیجیتال وآنالوگ. تصاویر دیجیتال می تواند در سه روش زمینی، هوایی و فضایی برداشت شود. بعبارت دیگر دوربین در فواصل مختلف از سطح زمین قرار گرفته و کار ثبت تصاویر را انجام می دهد. پهبادها با پرواز در آسمان و در ارتفاع کم از سطح زمین برداشت تصاویر را انجام می­ دهند. پهپادها به سه دسته پهپادهای بال ثابت ، پهپاد مولتی روتور (عمود پرواز) و  پهپاد VTOL تقسیم بندی می­ شوند. هر کدام از این پهپادها از ویژگی های خاص خود برخوردار هستند که در تصویر زیر به برخی از این ویژگیها اشاره شده است.

 

جهت تفسیر تصاویر پهپادها، لازم است تصاویر بگونه ای برداشت شوند که بین تصاویر مجاور یک همپوشانی حدود 70درصدی وجود داشته باشد.

در حال حاضر حاضر از پهپادها در تهیه نقشه­ های زمین شناسی، توپوگرافی، و تولید انواع نقشه های مرتبط با حوزه مدیریت شهری، پایش محصولات کشاورزی، مدیریت سیلابها و …. استفاده می ­شود.

لازم است این نکته یادآوری شود که سرعت نقشه برداری در این روش در مقایسه با برداشتهای مرسوم زمینی بسیار سریع بوده، بطوریکه در کمتر از یک روز می توان 100 هکتار از سطح زمین را برداشت و نقشه را تولید نمود.

همچنین دقت نقشه برداری با استفاده از پهپاد در حدود 2 یا 3 سانتی متر است که در بسیاری از کارهای مهندسی و مطالعاتی مناسب و قابل قبول است.

 

 

 

 

 

*** جهت انجام نقشه برداری های پروژه های خود در هر استان و یا منطقه می توانید با ما ارتباط داشته و متناسب با مساحت منطقه خود از قیمت و هزینه آن آگاه شوید.

 

 

 

 

 

برچسب‌ها: