پنجشنبه 24 آبان 1403 - 20:52

بیست وششمین همایش انجمن زمین شناسی ایران، شهریور 1402

ارائه دو مقاله با عناوین زیر در همایش ملی زمین شناسی ایران توسط دکتر راشد پورمیرزائی…

1- بررسی اهمیت عناصر نادرخاکی و نقش راهبردی آن­ها در توسعه­ی پایدار کشور (نویسندگان:راشد پورمیرزایی، سیدمحمد ساداتیان جویباری، ورهرام احمدزاده)

چکیده:

چکيده

توجه به نقش راهبردی انرژی در توسعه جهانی از یک سو و افزایش نگرانی­هایی مانند پایان­پذیر بودن منابع انرژی­های تجدیدناپذیر و افزایش آلودگی­های زیست­محیطی ناشی از مصرف سوخت­های فسیلی از سوی دیگر، سبب پدیدار شدن مفهوم توسعه­ ی پایدار گردید تا بشر ضمن دستیابی به توسعه­ اقتصادی و فناوری، حفاظت از منابع طبیعی و محیط­زیست را نیز مدنظر قرار دهد. صنعت انرژی­های تجدیدپذیر، به­عنوان جایگزین مناسب سوخت­های فسیلی، ضمن نداشتن محدودیت منابع، به­عنوان انرژی پاک و دوستدار محیط­زیست می­تواند نقش اصلی در حوزه­ی توسعه­ی پایدار را ایفا نماید. اما توسعه فناوری­های سبز وابسته به برخی کانی­ها و عناصر راهبردی می­ باشد. در این بین عناصر نادر خاکی نقش اساسی در صنعت انرژی­های تجدیدپذیر و سایر صنایع با فناوری­های بالای آینده دارند. لذا با توجه به اهمیت عناصر نادر خاکی و نیز در حال توسعه بودن کشور ایران، بنظر می­رسد جهت رفع نیاز­های آتی کشور در حوزه فناوری­های سطح بالا وسبز و بی­نیازی کشور از واردات این مواد، لازم است بیش از پیش به اهمیت این عناصر پرداخته شود تا با توسعه فعالیت­های اکتشافی در این حوزه منابع پایداری از این عناصر شناسائی و استخراج گردد. در این مطالعه ضمن بیان اهمیت راهبردی این عناصر، به پتانسیل­های زمین­شناسی و چالش­های جهانی آن­ها اشاره و در پایان راهکارهای سیاستی جهت توسعه فعالیت­های اکتشافی و فراوری این مواد ارائه می­شود.

2- وارون­سازی داده­های لرزه­ای شکست مرزی با استفاده از هوش مصنوعی  (نویسندگان: راشد پورمیرزائی و رامین نیکروز)

چکيده

توجه به نقش راهبردی انرژی در توسعه جهانی از یک سو و افزایش نگرانی­هایی مانند پایان­پذیر بودن منابع انرژی­های تجدیدناپذیر و افزایش آلودگی­های زیست­محیطی ناشی از مصرف سوخت­های فسیلی از سوی دیگر، سبب پدیدار شدن مفهوم توسعه­ ی پایدار گردید تا بشر ضمن دستیابی به توسعه­ اقتصادی و فناوری، حفاظت از منابع طبیعی و محیط­زیست را نیز مدنظر قرار دهد. صنعت انرژی­های تجدیدپذیر، به­عنوان جایگزین مناسب سوخت­های فسیلی، ضمن نداشتن محدودیت منابع، به­عنوان انرژی پاک و دوستدار محیط­زیست می­تواند نقش اصلی در حوزه­ی توسعه­ی پایدار را ایفا نماید. اما توسعه فناوری­های سبز وابسته به برخی کانی­ها و عناصر راهبردی می­باشد. در این بین عناصر نادر خاکی نقش اساسی در صنعت انرژی­های تجدیدپذیر و سایر صنایع با فناوری­های بالای آینده دارند. لذا با توجه به اهمیت عناصر نادر خاکی و نیز در حال توسعه بودن کشور ایران، بنظر می­رسد جهت رفع نیاز­های آتی کشور در حوزه فناوری­های سطح بالا وسبز و بی­نیازی کشور از واردات این مواد، لازم است بیش از پیش به اهمیت این عناصر پرداخته شود تا با توسعه فعالیت­های اکتشافی در این حوزه منابع پایداری از این عناصر شناسائی و استخراج گردد. در این مطالعه ضمن بیان اهمیت راهبردی این عناصر، به پتانسیل­های زمین­شناسی و چالش­های جهانی آن­ها اشاره و در پایان راهکارهای سیاستی جهت توسعه فعالیت­های اکتشافی و فراوری این مواد ارائه می ­شود.

برای دریافت اصل مقالات ایمیل ارسال فرمائید.