بررسی عوامل زمین شناسی تاثیرگذار بر لرزه خیزی گسل ها

بررسی عوامل زمین شناسی  تاثیرگذار بر لرزه خیزی گسل ها
مهر 18, 1398
136 بازدید

با توجه به آنکه ازجمله عوامل مهم بر شدت زلزله و ایجاد آن، شکستگیها و گسل های بزرگ یک منطقه می باشد، شناسائی و مطالعه هرچه بهتر گسل ها و ارزیابی پتانسیل آنها در ایجاد لزله های قوی مهم است. در این مطالعه بصورت مختصر پارامترهای موثر بر مقاومت اصطکاکی گسل ها بیان میگردد و […]

با توجه به آنکه ازجمله عوامل مهم بر شدت زلزله و ایجاد آن، شکستگیها و گسل های بزرگ یک منطقه می باشد، شناسائی و مطالعه هرچه بهتر گسل ها و ارزیابی پتانسیل آنها در ایجاد لزله های قوی مهم است. در این مطالعه بصورت مختصر پارامترهای موثر بر مقاومت اصطکاکی گسل ها بیان میگردد و سپس این پارامترها باتوجه به مطالعات انجام گرفته در سایر مناطق و نیز آزمایشگاهها، درمورد گسل تبریز مورد بحث قرار می گیرد. با نظر به اینکه در این مطالعه هدف اصلی بررسی تاثیر تفاوت لیتولوژیکی در یک منطقه (زون گسلی تبریز) بر مکانیسم و شدت زلزله می باشد، تاکید بیشتر بر روی  نقش کانیها و در نتیجه جنس سنگها  در فرآیند مقاومت اصطکاکی آنها خواهد بود.

عوامل زمین شناسی موثر بر شدت لرزه خیزی زون گسلی

اصطکاک یک پارامترمهم در مطالع ه­ی گسل ها می باشد زیرا که ناپایداری دینامیکی در طول تغییر مقاومت اصطکاکی سنگها رخ می دهد که ، در مقیاس زمین شناسی، بعنوان زلزله شناخته می شود. با توجه به مطالعات انجام شده، اصطکاک مسقل از نوع لیتولوژی می باشد و در بارگذاری بالا رفتارغیرخطی نشان می دهد. در مطالعه اصطکاک از قانون Byerlee استفاده می شود چراکه با توجه به مطالعات وسیع آن در انواع سنگها، می توان برای گسل های طبیعی استفاده کرد. در اکثر مطالعات از این قانون استفاده می شود….

دریافت فایل :

برچسب ها پیش بینی زلزلهدکتر پورمیرزائیژئوفیزیکگسل تبریز